✅ О симеон и роска. Молитвы святому симеону богоприимцу — dnp-zem.ru

О вели́кий уго́дниче Бо́жий и Богоприи́мче Симео́не! Пред­стоя́ Престо́лу вели́каго Царя́ и Бо́га на́шего Иису́са Хри­ста́, ве́лие дерзнове́ние и́маши к Нему́, на объя́тиих твои́х на́шего ра́ди спасе́ния носи́тися изво́лившему. К тебе́ у́бо, я́ко многомо́щному предста́телю и кре́пкому о нас моли́твеннику, прибега́ем мы, гре́шнии и недосто́йнии. Моли́ бла́гость Его́, я́ко да отврати́т от нас гнев Свой, пра́ведно по дело́м на́шим на ны дви́жимый, и презре́в безчи́сленная прегреше́ния на́ша, обрати́т нас на путь покая́ния и на сте­зи́ за́поведей Свои́х утверди́т нас. Огра­ди́ моли́твами твои́ми в ми́ре жизнь на́шу, и во всем благо́м благо́е поспеше́ние испро­си́, вся к живо­ту́ и благоче́стию потре́бная нам да́руя. И я́коже дре́вле Вели́кий Новгра́д явле́нием чудотво́рныя ико́ны тво­ея́ от губи́тельства сме́ртнаго изба́вил еси́, та́ко и ны́не нас и вся гра́ды и ве́си стра­ны́ на́шея от вся́ких напа́стей, и бед, и внеза́пныя сме́рти предста́тельством твои́м изба́ви, и от всех враг ви́димых и неви́димых покро́вом твои́м защи­ти́, и всей держа́ве Росси́йстей бу́ди опло́т тверд и укрепле́н, я́ко да ти́хое и безмо́лвное житие́ поживе́м во вся́ком благоче́стии и чисто­те́, и та́ко в ми́ре вре́менное сие́ житие́ преше́дше, в ве́чный дости́гнем поко́й, иде́же сподо́бимся Небе́снаго Ца́рствия Хри­ста́ Бо́га на́шего, Ему́же вся́кая сла́ва подоба́ет, со Отце́м и Пресвяты́м Его́ Ду́хом, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

О, вели́кий уго́дниче Бо́жий и Богоприи́мче Симео́не! При́зри на мя гре́шнаго, ко святе́й ико́не твое́й припа́дающа и прося́ща тво­е­го́ заступле́ния и по́мощи: скорбь бо обдержи́т мя от обстоя́щих мя ны́не бед и зол, и утеше́ния не и́мам многоболе́зненней души́ мое́й. Иска́х по́мощи от челове́к, и не обре́теся. Возопия́х ко Го́споду, и не услы́ша мя, аз прогне́вах пречи́стую бла́гость Его́ беззако́ньми мои́ми, и мно́жеством мно́гих грехо́в мои́х преогорчи́х человеколю́бную утро́бу Его́. И кто ми ны́не по́мощь яви́т; кто ми скорбь утоли́т; кто даст отра́ду и успокое́ние многомяте́жней душе́ мое́й? К тебе́, вели́кий уго́дниче Бо́жий, прибега́ю гре́шный и недосто́йный аз, ве́дый, я́ко ве́лие дерзнове́ние и́маши ко Хри­сту́ Бо́гу и многомо́щен предста́тель еси́ о всех, с ве́рою к тебе́ прибега́ющих, и тво­е­го́ заступле́ния и по́мощи тре́бующих. Моли́ у́бо Человеколю́бца Го́спода, я́ко да прости́в ми безчи́сленная моя́ прегреше́ния, не отврати́т ми́лость Свою́ от мене́, но я́ко благ и сострада́телен, яви́т и мне безконе́чное Свое́ милосе́рдие, и в лю́тем напа́стей и бед мои́х озлобле́нии пода́ст ми всеси́льную по́мощь Свою́, и преогорче́нной душе́ мое́й осла́бу, мир, укрепле́ние, утеше́ние и успокое́ние да́рует. Ей, вели́кий уго́дниче Бо́жий, воз­не­си́ Богоно́сныя ру́це твоя́ ко и́же во объя́тиих твои́х носи́тися изво́лившему Хри­сту́ Бо́гу на́шему и моли́ бла́гость Его́, да не отри́нет моле́ния се́рдца мое­го́ недосто́инства ра́ди мое­го́, но яви́т мне благовре́менне ми́лость Свою́, во сла́ву безконе́чных щедро́т Свои́х и многомо́щнаго предста́тельства тво­е­го́, о не́мже подоба́ет Ему́ вся́кая сла́ва и благодаре́ние ку́пно со Отце́м и Пресвяты́м Его́ Ду́хом ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Читать еще:  Любовь у девы в апреле.

История Симеона Богоприимца

Живя в Иерусалиме, Симеон Богоприимец являлся переводчиком и осуществлял перевод Священного Писания. Заметив одну неточность, он захотел исправить ее, но ему было явление ангела, который пообещал ему долгую жизнь и встречу с младенцем, рожденным Девой Марией. Так и случилось. Праведный Симеон дожил до трехсотлетия и отошел к Господу только после того, как взял на руки младенца Иисуса и принес миру весть о рождении Мессии:

Ныне отпускаешь раба Твоего, Владыко, по слову Твоему, с миром, ибо видели очи мои спасение Твое, которое Ты уготовал пред лицем всех народов, свет к просвещению язычников и славу народа Твоего Израиля. Иосиф же и Матерь Его дивились сказанному о Нем.

В чем помогают молитвы святому Симеону Богоприимцу?

Считается, что иконы, написанные в честь Симеона Богоприимца, обладают божественной силой. Образ этого святого почитается в христианстве и молитва Симеону, принимающему Бога, никогда не оставит верующих без поддержки.

3 февраля — день почитания святого.

Молитвы святого Симеона Богоприимца обращаются в следующих случаях:

  • с молитвами за пленных.
  • с просьбой о даре утешения и терпения;
  • с просьбой о шефстве над детьми;
  • призывая к здоровью и исцелению детей и младенцев;

Как помолиться о благополучии в семье?

Ни для кого не секрет, что дети тонко чувствуют отношения между взрослыми. Если в семье нет любви, искренности, взаимоуважения и понимания, то малыш растет болезненным, капризным, эгоистичным и даже злым. Справиться с этим поможет молитва святому Симеону Богоприимцу. Он оказывает помощь в любой тяжелой жизненной ситуации, даруя обращающимся с ней душевный покой, смирение и кротость, укрепляя их веру и вселяя надежду в сердце. А эти качества чрезвычайно важны в отношениях между людьми, особенно если они оставляют желать лучшего.

Читать еще:  Почему человеку не везет работой. Что делать, если не везет в жизни: привлекаем удачу и избавляемся от проблем

Молитвы Симеону Богоприимцу о благополучии семейном также не имеет строгих канонов. Поэтому можно составить ее самостоятельно. К примеру:

«Приимеец Божий, святой Симеон, с великим терпением ожидающий рождения Спасителя! Помоги мне, научи кротости и смирению, даруй доброты и сил, не дай вспыльчивости и торопливости, эгоизму и суетности заполнить душу мою. Помоги, даруй уважение и любовь к ближним моим, не дай сердцу зачерстветь и засохнуть. Изгони мысли черные, неправедные, очисти разум мой, святой Симеон!

Не дозволь дитю моему (имя ребенка) расти в горести и греховности, коим предается мы, его родители. Не дозволь страдать душе его и телу от хворей нервных, от видимого возникающих. Даруй мир и покой дому моему, благополучие и чистоту. Аминь»

Молитва Симеону Богоприимцу читается в любое время. Но в старину святому молились по вечерам, перед сном. Эта традиция связана с тем, что «Песнь Симеона» входит в перечень молитв, читаемых в церквях на вечерних служениях.